кадър Bulgaria ON AIRБългаринът първо застрахова колата си, а чак след

...
кадър Bulgaria ON AIRБългаринът първо застрахова колата си, а чак след
Коментари Харесай

Експерт: Нашенецът първо застрахова колата си, а на последно място живота си

кадър Bulgaria ON AIR

Българинът първо застрахова колата си, а чак след всичко останало и живота си. Това разяснява осигурителен специалист.

 
" Имаше доста провокации, само че застрахователният пазар остана резистентен, макар пандемията. Забелязва се растеж при някои типове застраховки. Вижда се преливане от един вид в други, понижава " Помощ при пътешестване ", тъй като не се пътуваше - търсят се различни артикули. Най огромната компликация - да бъдем близо до клиентите. Бяха сложни времена. Да не караме хората да излизат, а цифрово да ги обслужваме ", това съобщи в ефира на Bulgaria ON AIR Веселин Ангелов, член на УС на Асоциацията на българските застрахователи.
 
Той посочи това, че в България животозастраховането не е развито, а господства моторният бизнес. 
 
" Всички типове на икономисване се раздвижиха, българинът обичайно обича да икономисва и идващото в листата са недвижимите парцели. Търсене на по-добра рентабилност. Банките не оферират рентабилност по депозитите, даже се приказва, че се начисляват негативни лихви, а инфлацията е налице и би трябвало да се обърнем към други възможности ", означи застрахователят. 
 
Ангелов уточни и най-честите застраховки, които българите вършат.
 
" Покрай пандемията почнаха да търсят други възможности. Към момента проникването на пазара е на положително равнище. Най-честите застраховки: българинът застрахова първо колата си, след това парцела си и най- най-после живота си. Борим се с тази наклонност. Първо би трябвало да е този, който изкарва парите ",  безапелационен е той. 
 
И изясни, че едвам, когато към този момент е налице земетресение, пожар, наводнения, се замисляме за застраховки.
 
" И първо търсим страната, а не различен вид ", означи Ангелов.
 
Той разяснява и тематиката с неналичието на хеликоптери за медицински и избавителни акции, както и каква е отговорността на застрахователните сдружения.
 
" До някаква степен може застрахователят да носи отговорност. В Съединени американски щати това е процедура. До огромна степен ние към момента не сме привикнали да залагаме на подобен вид застраховки. Колкото повече се ускорява ползата, толкоз повече средства ще могат да отделят застрахователите за подобен вид услуги ", счита членът на УС на АБЗ. 
 
Според него най-честите проблеми на потребителите са свързани с тяхната застрахователна просветеност. 
 
" Ние направихме осигурителен тест, той е за да се тества застрахователната просветеност на потребителите. Това е наклонност, която желаеме да наложим, да бъдем сред сектора и потребителите. Целим интензивно повишение на финансовата просветеност. Идеята е да подхрани любознанието на потребителя ", изясни Ангелов.
 
И даде оптимистична прогноза:
 
" В животозастраховането чакам значително повишаване, ще продължи търсенето на схеми за инвестиция ".
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР